Secretul celor mai delicioase vinuri

Secretul celor mai delicioase vinuri

Pentru că este sezonul vacanțelor și avem timp să ne bucurăm de un pahar de vin rece, delicios și răcoritor, ne-am gândit să vă împărtășim care sunt secretele maturării acestui lichid aromat apreciat de noi toți.

Gustul și aroma vinului nu sunt influențate doar de soiul strugurilor ci depind foarte mult și de metoda folosită de producători pentru învechirea și păstrarea lichidului.

Astfel, deși se poate folosi și lemn de salcâm sau castan, conform experților în domeniu cele mai apreciate și mai scumpe vinuri din lume sunt maturate în butoaie din lemn de stejar.

Vă întrebați de ce?

Pentru că doagele din lemnul provenit de la falnicul stejar împiedică oxidarea, dar în același timp permit evaporarea și oxigenarea lichidului.

Mai mult decât atât, înainte de folosire, butoaiele se ard. În funcție de specia de stejar, gradul de ardere dar și de dimensiunea butoaielor, lemnul va transmite vinului arome unice precum cele de vanilie, scorțișoară, cuișoare, ciocolată sau caramel. Totuși, un astfel de butoi nu poate fi folosit mai mult de 3 ani pentru că în timp, lemnul va pierde aroma naturală.

𝑁𝑜𝑖 𝑠𝑢𝑛𝑡𝑒𝑚 𝑎𝑟𝑡𝑖𝑧𝑎𝑛𝑖𝑖 𝐷𝐴𝑉𝐼𝐷𝐸 𝑠̦𝑖 𝑑𝑎̆𝑚 𝑛𝑜𝑏𝑙𝑒𝑡̦𝑒 𝑙𝑒𝑚𝑛𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑑𝑖𝑛 1993!

 

Date de contact
Showroom
Sat Davideni, Strada Morii, Comuna Țibucani, Judetul Neamț

Cere o ofertă personalizată sau doar o părere și răspundem în cel mai scurt timp.

Formular de contact